Αθώους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους κατηγορούμενους – πλην δυο – στην υπόθεση της Αιξωνής – υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δημόσιας έκτασης στη Γλυφάδα.

Το δικαστήριο, ύστερα από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών, έκρινε ενόχους δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους.

Πρόκειται για τον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο και τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου, για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία, είτε λόγω παραγραφής, είτε λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές για τους δυο καταδικασθέντες, την προσεχή Πέμπτη, κρίνοντας και τη χορήγηση η μη των ελαφρυντικών που έχουν ζητηθεί- του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει βαρύτατες ποινές, ισοβίων και πολυετών καθείρξεων.

Συνολικά, είχαν καταδικαστεί πέντε δικηγόροι, έξι συμβολαιογράφοι, δυο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες καθώς το δικαστήριο είχε κρίνει ότι με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη έκταση η οποία στη συνέχεια φέρεται να  πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

«Η αθωωτική απόφαση αποτελεί πλήρη ηθική και επαγγελματική μου δικαίωση καθώς το δικαστήριο υϊοθέτησε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που είχα προβάλλει από την αρχή όταν ασκήθηκε η ποινική δίωξη. Συνεχίζω τη μαχομένη δικηγορία«, δήλωσε ο κ Λυκουρέζος.