Στον απόηχο της Συνόδου των Βρυξελλών, κατά την οποία επικυρώθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες η συμφωνία για την αποχώρηση της Μ.Βρετανίας, όπως και στον μαραθώνιο των επόμενων δύο εβδομάδων για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, με στόχο να εξασφαλίσει την υποστήριξη στο κοινοβούλιο, αναφέρονται σήμερα με πρωτοσέλιδά τους οι βρετανικές εφημερίδες.

Οι Financial Times, με τίτλο «Η Μέι ξεκινά την σκληρή πώληση για το Brexit, μετά την υποστήριξη των ηγετών της ΕΕ στους όρους της συμφωνίας» γράφει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξεκινά μία εκστρατεία για να «πουλήσει» τη συμφωνία της, ως μέρος ενός «κοινού πολιτικού αγώνα» μαζί με τους Ευρωπαίους ηγέτες, και ότι σκοπεύει να πει σήμερα στους βουλευτές ότι οι συνομιλίες θα επιστρέψουν στο «σημείο μηδέν» εάν την απορρίψουν.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η Μέι σκοπεύει να προκαλέσει τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ που θα έχει ως επίκεντρο την συμφωνία αποχώρησης, δηλαδή κάτι σαν μία «προεκλογική καμπάνια» για να πουλήσει την συμφωνία της.

Εάν ο Κόρμπιν αρνηθεί τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ , η πρωθυπουργός θα εμφανιστεί σε εκπομπή υπό τη μορφή «η ώρα των ερωτήσεων».

Ακόμη, υποστηρίζει ότι η πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ανατροφοδοτήσει τους φόβους των βουλευτών ότι μπορεί να χάσουν τις έδρες τους, εάν εμποδίσουν την συμφωνία της. Η εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με τον τίτλο «Η Μέι αναζητά τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Κόρμπιν για το Brexit».