Μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς από fund του εξωτερικού δέχτηκε το IΑΣΩ, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο.

Η εξέλιξη αυτή δικαιολογεί και την τελευταία άνοδο της τιμής της μετοχής. Η εταιρεία διευκρινίζει πως δεν έχει υποβληθεί δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της, αλλά έχει δεχθεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού, η οποία τελεί υπό σειρά αιρέσεων και υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος.

Επισημαίνει επίσης πως «η πρόταση αυτή δύναται να αποσυρθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του fund και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μετουσιωθεί σε δεσμευτική προσφορά». Πληροφορίες αναφέρουν πως το fund είναι το Oaktree το οποίο προσφέρει 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα η μετοχή του ΙΑΣΩ ενισχύεται κατά 7% και βρίσκεται στο 1,15 ευρώ.

Η νέα αυτή πρόταση για το ΙΑΣΩ -ανεξάρτητα αν θα υπάρξει και συμφωνία- επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τον ιδιωτικό κλάδο υγείας στην Ελλάδα. Ένας κλάδος που ήδη καταγραφεί μεγάλη αλλαγή συσχετισμών αφού το fund CVC έχει εξαγοράσει το Θεραπευτήριο Υγεία, το νοσοκομείο Metropolitan και το ΙAΣΩ General.

Μάλιστα η τελευταία εξαγορά επέτρεψε στη μητρική ΙΑΣΩ ΑΕ να βελτιώσει δραστικά τη χρηματοοικονομική της θέση αφού απαλλάχθηκε από υποχρεώσεις 28 εκατ. και εισέπραξε και τίμημα 20 εκατ. ευρώ. Το ΙΑΣΩ (μαιευτήριο και πολυκλινική) είναι πολυμετοχική εταιρεία και διοικείται από τους γιατρούς που έχουν και μετοχική σχέση με την εταιρεία, χωρίς κάποιος να υπερβαίνει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου.