Άγνοια για τα κίνητρα των δραστών και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Βύρωνα, δηλώνει ο Ισίδωρος Ντογιάκος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τονίζοντας ότι ούτε απειλές έχει δεχθεί, ούτε μείζονος σημασίας υπόθεση έχει αναλάβει, ώστε να μπορεί να ερμηνεύσει μια τόσο επιθετική ενέργεια.

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», λέει ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα από την ΕΛ.ΑΣ. για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», προσθέτει.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι άγονες γραμμές του Αιγαίου, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν και ενώ θήτευε ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών είχε έλθει σε ανοιχτή ρήξη με την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Το περιβάλλον του αντεισαγγελέως κάνει λόγο για «στοχοποίησή» του τα τελευταία τρία χρόνια, με συστηματική «αρνητική αναφορά στο όνομα του».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ Ντογιάκο. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών.