Μετά την φουρτούνα έρχεται η νηνεμία. Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου είχαν την Τετάρτη εκπρόσωποι φορέων του θαλάσσιου τουρισμού με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Όροι και προϋποθέσεις για τη διενέργεια δραστηριότητας των πλοίων κυρίως στην ανοιχτή θάλασσα για σκοπούς χορήγησης απαλλαγών από το φόρο προστιθέμενης αξίας» που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Οι φορείς που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό ζητούσαν να μην υλοποιηθεί απειλώντας να υποστείλουν την ελληνική σημαία από τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη με αποτέλεσμα χιλιάδες έλληνες – μέλη των πληρωμάτων να μείνουν χωρίς δουλειά με άμεσο αντίκτυπο και στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς θα χαθούν οι εισφορές.

Σε ανακοίνωση που είχαν εκδώσει χαρακτήριζαν την απόφαση ως «καταστροφική» και έλεγαν ότι:  «Ο κύριος προβληματισμός των επαγγελματιών είναι ότι η αναφερόμενη ΚΥΑ, με το πρόσχημα της εφαρμογής μίας Κοινοτικής Οδηγίας, χωρίς να λάβει υπόψη της την πολυνησιακή γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα που μοναδικά έχει η Ελλάδα ξαφνικά ουσιαστικά επιβάλει ΦΠΑ 24% στις αγορές σκαφών που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν, και επιβαρύνει υπέρμετρα τον ΦΠΑ επί όλων των υπηρεσιών που παρέχονται στα σκάφη, που είχαν απαλλαγές, ενώ δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους φορείς.»

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη συνάντηση αναμένονται να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κ.κ. Ε. Βρυώνη, Ε. Μπίμπης, Γ. Βερνίκος, Μ. Στεφανάκης, Μ. Σκουλικίδης, Α. Ιερωνυμάκης, Στ. Σάρλας και Α. Στελλιάτος που εκπροσώπησαν του φορείς του θαλάσσιου τουρισμού.