Αγωγή κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, διαδόχου της στον θώκο. Η κυρία Ράικου, με άξονα την υπόθεση Novartis, επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας. 

Η αγωγή έγινε στα απόνερα δημοσιευμάτων του φιλοκυβερνητικού τύπου, που ενέπλεκαν την ίδια και τον σύζυγό της, γιατρό Λάζαρο Καρνέση, στην υπόθεση, τον τελευταίο ως μέλους στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται. 

Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών, οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και  συνεργάτες της, ζητώντας μάλιστα σχετική αποζημίωση.

Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία άλλα και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία , για λογαριασμό της NOVARTIS. Ο ιδιος εχει χαρακτηρίσει καθόλα νόμιμη την αμοιβή, ενώ εχει αποδώσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σε στοχοποίηση της συζύγου του -εισαγγελικής λειτουργού. Εχει άλλωστε υποβάλει και μήνυση.