Μήνυση κατά του Ν. Κοτζιά για τα 12 ναυτικά μίλια

Από πλωτάρχη ε.α. ο οποίος υποστηρίζει ότι ο τέως υπουργός με την πράξη του επέφερε «έναρξη αντιπαραθέσεων-διενέξεων με το γειτονικό κράτος και εξέθεσε το Ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων»

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νικόλαου Κοτζιά, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο ε.α. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης. Η Εισαγγελία θα εξετάσει αν υφίστανται οι κατηγορίες της παράδοσης κρατικών μυστικών-απορρήτων και της έκθεσης της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, που προσάπτονται – σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά – στον κ. Κοτζιά, μετά την αποκάλυψη των κυβερνητικών σχεδίων για ανακήρυξη της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο κ. Κοτζιάς με τη δημόσια και δια του Τύπου «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, ανακοίνωση «των μυστικών κυβερνητικών σχεδίων» της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα έξι στα 12 μίλια «τορπίλισε, μια θαρραλέα επιτελική και εθνική προσπάθεια για επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. σε μέρος της Ελληνικής επικράτειας».

Ο ίδιος προσθέτει ότι ο τέως υπουργός με την πράξη του επέφερε «έναρξη αντιπαραθέσεων- διενέξεων με το γειτονικό κράτος, διατάραξη των φιλικών σχέσεων και εξέθεσε το Ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων» ενώ υπογραμμίζει ότι είναι «άγνωστος ο λόγος που ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και έκαψε μία σωστή προσέγγιση και προσπάθεια, η οποία μόνο αιφνιδιαστικά επιβάλλεται, και όχι κατόπιν διαπραγμάτευσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk