• Αναζήτηση
 • Δ. Παπαγγελόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η θέλησή μας για πάταξη διαφθοράς και διαπλοκής

  Αιχμές περί προσπάθειας εγκαθίδρυσης Μεταδημοκρατίας άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

  Με αιχμές περί προσπάθειας εγκαθίδρυσης Μεταδημοκρατίας – «κεκαλυμμένης οικονομικής φεουδαρχίας» και κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, φωτογραφικές επιθέσεις σε «εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο» – πρώην Πρωθυπουργό, που κατέλαβε τον θώκο ύστερα από «ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του», αλλά και διαβεβαιώσεις για μάχη κατά της Διαπλοκής, τοποθετήθηκε σήμερα Δευτέρα, σε ομιλία του σε ημερίδα (με θέμα «Ίδρυση και Λειτουργία Εσωτερικών Μονάδων στους ΟΤΑ»), ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  Ο ίδιος, παρουσία του γάλλου πρεσβευτή, αναφέρθηκε σε τοπική αλλά και παγκόσμια μάχη, με πρωταγωνιστές «σκοτεινούς κύκλους» συμφερόντων, και «επιδιώξεις που αν ευοδωθούν, η Δημοκρατία ουσιαστικά θα καταλυθεί».

  «Ήδη στην Ελλάδα προάγγελος της Μεταδημοκρατίας την οποία ορισμένοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν, τη Μεταδημοκρατία που αποτελεί κεκαλυμμένη οικονομική φεουδαρχία, υπήρξε προάγγελος αυτής της κατάστασης επαναλαμβάνω, υπήρξε η ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του και η αντικατάστασή του από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά.

  Και συμπλήρωσε: «Στη Μεταδημοκρατία δεν χρειάζονται πραξικοπήματα και αποστασίες για να ανατραπούν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο εξευγενισμένοι, πιο ραφιναρισμένοι και πολύ πιο εύπεπτοι. Όμως τα σκοτεινά σχέδια των σκοτεινών κύκλων –άλλωστε όλοι οι κύκλοι είναι σκοτεινοί γιατί προτιμούν το σκοτάδι και απεχθάνονται το φως- δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά αλλού. Οι λαοί έχουν καταλάβει πλέον και θα αντιδράσουν. Όσον αφορά δε την Ελλάδα, ο λαός μας και μνήμη και κρίση και ένστικτο διαθέτει. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα στοιχηθεί με τις υγιείς, προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου για να αποτρέψει την οπισθοδρόμηση στην οικονομική φεουδαρχία που όπως κάθε φεουδαρχία ανήκει στον Μεσαίωνα».

  Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε επίσης : «Η οικονομική κρίση θα είχε αποφευχθεί, πιστέψτε με, εάν δεν είχαν εκμαυλιστεί συνειδήσεις και δεν είχε αλλοιωθεί επικίνδυνα το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η διαφθορά και η διαπλοκή, εκτός όλων των άλλων που έχουν γραφτεί και ειπωθεί, πρακτικά αποτελούν το υπερόπλο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που το χρησιμοποίησαν στην αρχή, τουλάχιστον, για να αποκτήσουν μερίδιο της πολιτικής εξουσίας που δεν τους ανήκει. Με τη διαφθορά και τη διαπλοκή εκμαυλίζονται συνειδήσεις πολιτικών και κρατικών λειτουργών, προκειμένου αυτοί να μην υπηρετούν το συμφέρον του λαού αλλά τα συμφέροντα κάποιων ισχυρών οικονομικών παραγόντων. Είναι προφανές όμως, ότι όσο μεγαλύτερο μερίδιο πολιτικής εξουσίας αποκτούσαν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με την εξαγορά αργυρώνητων πολιτικών, τόσο η πολιτική εξουσία αποδυναμωνόταν και η λαϊκή κυριαρχία επλήττετο και οπισθοχωρούσε.

  »Την πραγματική εξουσία σε ορισμένους τομείς δεν την ασκούσε ο λαός μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων του αλλά σκοτεινά παράκεντρα της οικονομικής εξουσίας. Στον πόλεμο αυτό, τα οικονομικά συμφέρονται χρησιμοποίησαν κάθε δυνατότητα που τους παρείχε η οικονομική και σταδιακά αυξανόμενη πολιτική ισχύς τους. Αλλά η δίψα για εξουσία σε πολλούς ανθρώπους είναι αχαλίνωτη. Στην οικονομική ελίτ- ιδίως στο διεφθαρμένο τμήμα της –είναι και ακόρεστη. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «τρώγοντας έρχεται –προσθέτω εγώ- και αυξάνεται η όρεξη». Δεν τους αρκούσε πλέον η εξωθεσμική και παρασκηνιακή παρέμβαση στην πολιτική ζωή, αλλά επιδιώκουν εμφανώς να αναμιχθούν και να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με τα οικονομικά τους συμφέροντα ερήμην του λαού».

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk