Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με αφορμή την χθεσινοβραδινή επίθεση σε βάρος δυο αστυνομικών απο Ρομά στην οδό Πειραιώς. Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση της στο facebook δημοσιοποίησε και φωτογραφίες με τους τραυματίες αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει την ώρα που όλοι οι Ανώτατοι ασχολούνται με τις κρίσεις, η μάχιμη Αστυνομία έζησε ακόμα μια μαύρη μέρα.

Και προσθέτει: «Περιπολικό της Αμέσου Δράσεως το οποίο προσπάθησε να ελεγξει ύποπτο άτομο στη διασταύρωση των οδών Κηφισού & Π. Ράλλη, δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα τα οποία βρισκόταν σε παρακείμενο καταυλισμό ρομά. Οι συνάδελφοί μας ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς, υπέστησαν βαριές σωματικές βλάβες και νοσηλεύονται στο 401 ΓΣΝ.»

Παράλληλα επισημαίνει: «Έχουν περιέλθει σε γνώση μας οι εξής καταγγελίες: Λόγω του γνωστού προβλήματος που εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει για τους ασυρμάτους (ακόμα και πειθαρχικές διώξεις υποστήκαμε για τις καταγγελίες αυτές), οι συνάδελφοί μας καλούσαν σε ενισχύσεις, πλην όμως ήταν αδύνατη η επικοινωνία τους με το Κέντρο και οι ενισχύσεις κλήθηκαν μόνο όταν ο ένας εξ’ αυτών κατάφερε να ξεφύγει από αυτούς που προσπαθούσαν να τον λιντσάρουν και επικοινώνησε τηλεφωνικώς. (Κατάφερε να καλέσει, να πει ότι είναι αστυνομικός και ότι δέχεται επίθεση στη τάδε οδό και συνέχισε να δέχεται χτυπήματα)».

Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο σε περίπτωση που οι ασύρματοι αποδειχθεί ότι δεν λάμβαναν.

«Δεν μπορεί ο καθένας να επιτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο στον Έλληνα Αστυνομικό και να μένει ατιμώρητος και δεν μπορεί όσοι ασχολούνται μόνο με τις Κρίσεις να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυτές τις επικοινωνίες στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή, ενώ ταυτόχρονα βαυκαλίζονται ότι προΐστανται σε μια Ευρώπαϊκή Αστυνομία. Τώρα άραγε σε ποιον θα διατάξετε ΕΔΕ;»

Επιπλέον ογενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον ANT1 είπε ότι, «ο ένας εκ των επιβαινόντων αναγνώρισε τον ένα αστυνομικό, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε συλλάβει και τον είχε οδηγήσει στη φυλακή. Τότε του επιτέθηκε και σε βοήθεια του έφτασαν και Ρομά από τον καταυλισμό, οι οποίοι επιτέθηκαν με κομμάτια από μάρμαρο στους δυο αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν».

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 6 συλλήψεις.