Εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργουμάτων καλούνται να δώσουν, σύμφωνα με πηγές, 10 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Κλήση ως ύποπτοι φέρονται να έχουν λάβει (ώστε να εμφανιστούν την Δευτέρα ή την Τρίτη) η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος , Αικατερίνη), τρια μέλη του ΔΣ, ο οικονομικός διεθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπεγραψε τον ισολογισμό και του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. 

Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, σε βαρος των οποίων ο οικονομικός εσαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει (και το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποδεχτεί με δύο βουλεύματα) να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Τα αδικήματα για τα οποια καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτά  της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η κλήση αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την ποινική αποτίμηση της  υπόθεσης ενώ παραλληλα εκκρεμεί η αξιολόγηση της στάσης των ελεγκτικών μηχανισμών. 

Οι συνήγοροι των «υπόπτων» προσέρχονται προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να πάρουν προθεσμία για τους εντολείς τους, για την επόμενη εβδομάδα.