Εισαγγελική έρευνα για κακούργημα για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, ζητεί να ερευνηθεί για την καταγγελλόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με την διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας στην Κρατική Ασφάλεια, με σκοπό να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν τη διαρροή των πληροφοριών.

Αφορμή για την εντολή του Εισαγγελέα, στάθηκε δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό μέσο στοιχείων που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με τη διάθεση απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Τη δημοσιοποίηση των επίμαχων στοιχείων καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τόσο το γραφείο του Πρωθυπουργού , που αναφέρεται σε «δήθεν πληροφορίες» με την εκτίμηση ότι «θίγονται ευθέως τα εθνικά συμφέροντα», όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής που κάνει λόγο για «δήθεν απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk