Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Τετάρτης και αφού πρώτα είχαν αποχωρήσει από το σημείο οι καθηγητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα, μέλη του Ρουβίκωνα, όπως υποστηρίζουν, προχώρησαν σε επανακατάληψη της αίθουσας.

«Ανακατάληψη» στο στέκι του Ρουβίκων στη Φιλοσοφική από Πανεπιστημιακούς

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης πανεπιστημιακοί έκλεισαν την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για να μην μπορέσουν να μπουν οι εκπρόσωποι του Ρουβίκωνα που είχαν δώσει σήμερα  …ραντεβού στο χώρο και την αίθουσα 516 που κατέλαβαν.

Σε ανθρώπινη αλυσίδα οι καθηγητές και οι εκπρόσωποι της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής έκλεισαν την είσοδο του κτηρίου για να αποτρέψουν ειρηνικά την συνέχιση της κατάληψης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής «η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπεια της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Χθες και οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος  ανάφεραν ότι καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από «εξωπανεπιστημιακές» οργανώσεις και ζητούν να σταματήσει η κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής απο τον «Ρουβίκωνα». Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά πλειοψηφία κάλεσε επίσης την οργάνωση  να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή. 

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σημείωσε σε ανάρτηση του στο facebook: «Δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες της Φιλοσοφικής σχολής έδιωξαν τους λίγους θλιβερούς γραφικούς που αποπειράθηκαν να φιμώσουν την διακίνηση ιδεών εντός του πανεπιστημιακού ασύλου. Το στέκι είναι πάλι ανοικτό»