Πανεπιστημιακοί έχουν κλείσει το πρωί της Τετάρτη την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για να μην μπορέσουν να μπουν οι εκπρόσωποι του Ρουβίκωνα που έδωσαν σήμερα  …ραντεβού στο χώρο και την αίθουσα 516 που κατέλαβαν.

Σε ανθρώπινη αλυσίδα οι καθηγητές και οι εκπρόσωποι της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής έχουν κλείσει την είσοδο του κτηρίου για να αποτρέψουν ειρηνικά την συνέχιση της κατάληψης.

Όπως ανακοινώθηκε ήδη από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής «η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπεια της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Χθες και οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος  ανάφεραν οτι καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από «εξωπανεπιστημιακές» οργανώσεις και ζητούν να σταματήσει η κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής απο τον «Ρουβίκωνα». Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά πλειοψηφία κάλεσε επίσης την οργάνωση  να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή.