«Πάγωσε» προσωρινά με διαταγή του προέδρου του ΙΑ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Αθανάσιου Σερμιέ, ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω  του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη  404 δικαστικών υπαλλήλων, Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίο θα επανδρώσουν τα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση εκδόσεως προσωρινής διαταγής τριών υποψηφίων που εγκαλούσαν το ΑΣΕΠ για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία σχετικά με τον διαγωνισμό του 2017.  Παράλληλα, ο  Αθανάσιος Σερμιέ διέταξε να διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση εργασίας των προσωρινώς επιτυχόντων με βάση τον πίνακα κατάταξης του επίμαχου διαγωνισμού.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει οι τρεις υποψήφιοι, ενώ η  αίτηση ακύρωσης-προσφυγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του 2019.

Σύμφωνα με νομικούς,  η προσωρινή  αυτή διαταγή ανοίγει το δρόμο σε όσους έχουν συνάψει συμβάσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης επί τη βάσει των προσωρινών πινάκων κατάταξης να ζητήσουν ανάλογη προσωρινή δικαστική προστασία και επέκταση των συμβάσεών τους.

Θέμα δημιουργείται στο ΑΣΕΠ, καθώς άλλοι δικαστικοί γραμματείς θα εργάζονται επί τη βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης και άλλοι επί τη βάσει οριστικών, οι οποίοι (οριστικοί) μάλιστα είναι πλέον αμφίβολο, με βάση τις προσφυγές, αν είναι έγκυροι.