• Αναζήτηση
 • Χωρίς την ΝΔ η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

  Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Εξωτερικών

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Sept. 12, 2018. / Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου, 2018.

  Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Εξωτερικών.

  Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, η κυβέρνηση αρνήθηκε να ενημερώσει για θέματα εκτός της ημερήσιας ατζέντας, όπως τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αρνήθηκε ακόμα να αναφερθεί και στο εάν ισχύουν τα όσα έχει πει στις καταθέσεις του ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλος.

  Η άρνηση του κ. Κοτζιά ανάγκασε τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσουν. Κατά την έξοδο του από τη συνεδρίαση ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Δεν νομιμοποιούμε με την σημερινή διαδικασία την απουσία ενημέρωσης όλο το προηγούμενο διάστημα. Επιπρόσθετα ο Κοτζιάς αρνήθηκε διεύρυνση της ατζέντας των προς ενημέρωση θεμάτων γι’ αυτο και η ΝΔ αποχωρεί».

  Στη συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης, από τη ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββίδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και τέλος από την Ένωση Κεντρώων η Ελένη Μαρτσούκου.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk