• Αναζήτηση
 • Πάνω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

  Ποσοστό 29,9%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Μέλη της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν στο εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι, στη σημερινή πρώτη Κυριακή των εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου του κόματος Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές (File: 16084733.jpg )

  Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα έρευνα της MARC.

  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,9% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Χρυσή Αυγή να είναι η τρίτη προτίμηση των ερωτηθέντων με ποσοστό 6,9%.

  Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% και το ΚΚΕ με 6%, ενώ δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν το εκλογικό όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 1,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,2%.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, από τα οποία προκύπτει ότι οι πολίτες είναι οργισμένοι για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

  Ειδικότερα, το 78% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ το 75% έχει θυμό και απογοήτευση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Επίσης, το 82% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72% πιστεύει ότι οι όποιες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα υλοποιηθούν.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk