• Αναζήτηση
 • Κουμουτσάκος: Στη ΔΕΘ θα φανεί ότι ο λαός δεν στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών

  Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα φανεί η άρνηση του ελληνικού λαού στη «Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (File: 19649288.jpg )

  Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα φανεί η άρνηση του ελληνικού λαού στη «Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας ότι οι διαβεβαιώσεις Τσίπρα σε Ζάεφ για τη στήριξη της συμφωνίας από το λαό θα διεψευστεί παταγωδώς.

  Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η συγκέντρωση που θα λάβει χώρα ενώ ο πρωθυπουργός θα μιλά από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να μην δοθεί πάτημα σε όποιον θέλει να την ευτελίσει ή να την λοιδορήσει.

  Σημείωσε, δε, πως η «συμφωνία των Πρεσπών» δεν συνιστά οριστική λύση στο ονοματολογικό διότι στην πράξη συντηρεί τον σκοπιανό εθνικισμό και επιτρέπει την μελλοντική εκκόλαψη του σκοπιανού αλυτρωτισμού. Όπως τόνισε, τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της συμφωνίας είναι η χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα, η αποδοχή «μακεδονικής γλώσσας» και η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας».

  Όσον αφορά τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει μηδενική αξιοπιστία, ενώ πρόσθεσε πως ο αστυνομικός κλοιός που τον προστατεύει χρειάζεται, διότι είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό ψεμάτων που δημιούργησε ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk