• Αναζήτηση
 • Αβραμόπουλος: Μια «κανονική αστυνομία συνόρων» σχεδιάσει η Κομισιόν

  «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει την επόμενη βδομάδα να κατευνάσει το προσφυγικό θέμα που έχουν ‘’σηκώσει’’ οι λαϊκιστές –εν μέρει ανταποκρινόμενη στο αίτημα τους για πιο αυστηρούς ελέγχους συνόρων» γράφει η ιστοσελίδα Politico.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος κάνει δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας, 30χλμ βόρεια της Αθήνας, Πέμπτη 12 Απριλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές (File: 19369181.jpg )

  «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει την επόμενη βδομάδα να κατευνάσει το προσφυγικό θέμα που έχουν ‘’σηκώσει’’ οι λαϊκιστές –εν μέρει ανταποκρινόμενη στο αίτημα τους για πιο αυστηρούς ελέγχους συνόρων» γράφει η ιστοσελίδα Politico.

  Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, ανέφερε στην ιστοσελίδα ότι θα προτείνει να ενισχυθούν τα σύνορα της ΕΕ καθώς και οι δυνάμεις ακτοφυλακής.

  Η Κομισιόν σχεδιάζει να εγκαθιδρύσει μια «κανονική αστυνομία συνόρων» για να διασφαλίσει ένα «ελεγχόμενο και διατεταγμένο» σύστημα μετανάστευσης και θα αυξήσει τις επιστροφές απορριφθέντων αιτούντων άσυλο στις πατρίδες τους, είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

  Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι στα hotspots σε χώρες όπως η δική του, η Ελλάδα, «κάνουν τη δουλειά τους τέλεια, διότι τώρα το 95% και σε ορισμένες περιπτώσεις το 100% εκείνων που περνάνε τα σύνορά μας, δίνουν άμεσα δακτυλικά αποτυπώματα, καταγράφονται και ταυτοποιούνται. Η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη όπως πριν».

  Σχετικά με τις δηλώσεις του ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματεό Σαλβίνι, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Ο κ.Σαλβίνι είναι έξυπνος άνθρωπος και οι έξυπνοι άνθρωποι πρέπει να παράγουν πάντα έξυπνες ιδέες – αλλά αυτές οι ιδέες πρέπει πάντα να βασίζονται σε αρχές, όραμα και αίσθηση του καθήκοντος… Ορισμένοι πολιτικοί πιστεύουν στην επιστροφή σε εθνικές πολιτικές αλλά αυτό δεν αποδίδει. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε ή όχι, ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο…Είναι πολύ σημαντικό, ορισμένοι ηγέτες να το ξεκαθαρίσουν αυτό στο μυαλό τους: Ποιον θέλουν να υπηρετήσουν; Διότι ως τώρα, όλες αυτές οι προτάσεις από πολιτικούς ηγέτες δεν με βοηθούν να ανοίξω έναν νέο δρόμο, προκειμένου να αντιμετωπίσω αυτά τα ζητήματα».

  «Οι βασικές αρχές του ευρωπαϊκού έργου βρίσκονται σε κίνδυνο» ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης και της άνοδος των λαϊκιστών. «Κάθε μέρα έρχομαι στο γραφείο μου προσπαθώ να δω πώς σκέφτονται και τι λένε;» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

  Πολιτική