• Αναζήτηση
 • ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το μνημόνιο που θέλει να εφαρμόσει

  Τις αλλαγές που προανήγγειλε ότι θα εφαρμόσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε ενδεχόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Το λογότυπο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018. Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ (File: 19944710.jpg )

  Τις αλλαγές που προανήγγειλε ότι θα εφαρμόσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε ενδεχόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

  «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν» αναφέρει αρχικά το γραφείο Τύπου του κόμματος.

  «Την ώρα που όλοι συνομολογούν πως η εποχή των περικοπών τελείωσε και είναι η ώρα των ελαφρύνσεων, ο ίδιος παρουσίασε το Μνημόνιο που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, μείωση των δημοσίων δαπανών, εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες, απολύσεις μέσω της αλήστου μνήμης «αξιολόγησης», που είχε εφαρμόσει ο ίδιος, ως υπουργός, επαναφορά του μνημονιακού συστήματος 1 προς 5 για τις προσλήψεις, με ταυτόχρονη κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων (χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ένα άθλιο επιχείρημα για τους δασοπυροσβέστες), κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και την επιστροφή του σαμαρικής έμπνευσης δόγματος “νόμος και τάξη”» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

  Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά στην υπόθεση Φλώρου – Energa και στην εμπλοκή στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη. «Όσο για την προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για τον ανιψιό, συνεργάτη του και συνεταίρο του κ. Φλώρου με σενάρια περί φίμωσης και τρομοκράτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αστεία» καταλήγει.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk