• Αναζήτηση
 • Σύγκρουση κυβέρνησης-ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks για το «Μακεδονικό»

  Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό βάζει η υπόθεση του «Μακεδονικού», έπειτα από τις αποκαλύψεις των εγγράφων από τα Wikileaks σχετικά με το τι ήθελε η πλευρά των Σκοπίων το 2008.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ (Δ) συνομιλούν μετά την τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στις Πρέσπες, ΠΓΔΜ, Κυριακή 17 Ιουνίου 2018. Η συμφωνία αποτελεί προϊόν μίας πολύμηνης διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών και κατέληξε στο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” ή “Severna Makedonja”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti (File: 19662979.jpg )

  Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό βάζει η υπόθεση του «Μακεδονικού», έπειτα από τις αποκαλύψεις των εγγράφων από τα Wikileaks σχετικά με το τι ήθελε η πλευρά των Σκοπίων το 2008.

  Η αποκάλυψη ότι εδώ και μια δεκαετία ήθελαν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», που τελικά κατοχύρωσαν με τη συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για το όνομα.

  Πριν από μερικές εβδομάδες κάποιοι είπαν ότι το «Μακεδονικό» κάνει μικρότερη ζημιά από το Μάτι και την εθνική τραγωδία. Κάποιοι έλεγαν ότι η κυβέρνηση προτιμά να είναι στην επικαιρότητα η ονομασία παρά οι ευθύνες για την πυρκαγιά και τους 100 νεκρούς.

  Φαίνεται ότι τώρα θα το έχουν μετανιώσει καθώς και το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών προκαλεί μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση, και στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται.

  Με τη ΔΕΘ να είναι μπροστά και τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται να φρουρούνται από περισσότερους από 3.600 αστυνομικούς, ακόμη και μια προβοκάτσια θα λειτουργούσε αρνητικά στην κυβέρνηση.

  Ωστόσο, οι ίδιες οι αποκαλύψεις από τα Wikileaks προκαλούν πολλά ερωτηματικά και αφήνουν εκτεθειμένη την κυβέρνηση.

  Διαβάστε περισσότερα tanea.gr

  Πολιτική