Τις φυλακες Κορυδαλλού επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργος Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, «σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό το υψηλό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα», οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η επίσκεψη έγινε με την ευκαιρία της διοργάνωσης γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων. Η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς-κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η 5η στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτυχη Φυτράκη, συνομίλησε με τους κρατούμενους-γονείς και δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων. «Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά στην ασφάλεια της κοινωνίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του Καταστήματος για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τις εν γένει προσπάθειές τους.