• Αναζήτηση
 • Φίλης: Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή κανονικότητα»

  Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή κανονικότητα» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Φίλης, προειδοποιώντας, ότι στην αντίθετη περίπτωση, το «πείραμα μετατόπισης στο Κέντρο θα έχει κακό τέλος»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή κανονικότητα» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Φίλης, προειδοποιώντας, ότι στην αντίθετη περίπτωση, το «πείραμα μετατόπισης στο Κέντρο θα έχει κακό τέλος».

  Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Φίλης σχολιάζοντας την υπουργοποίηση των Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνας Παπακώστα και Μυρσίνης Ζορμπά γράφει χαρακτηριστικά: «Τέτοια πειράματα, με την εξάλειψη της αριστερής ταυτότητας, τη μετατόπιση στο Κέντρο και την επικράτηση αρχηγοκεντρικών μοντέλων, όπου επιχειρήθηκαν (πχ στην Ιταλία) είχαν κακό τέλος».

  «Η χώρα βγαίνει από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν βγαίνει όμως ακόμη από την κρίση» διαμηνύει δε ο πρώην υπουργός, αποδομώντας το μεταμνημονιακό αφήγημα του πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ.

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος κάνει λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις από τις οποίες πρέπει σταδιακά και με ρήξεις να απομακρυνθούμε» και ζητεί να ανανεωθεί ο «αριστερός ριζοσπαστισμός», με ανανέωση του πολιτικού σχεδίου του κυβερνώντος κόμματος και με συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk