• Αναζήτηση
 • Την αύξηση συμβασιούχων επί υπουργίας Γεροβασίλη καταγγέλλει η ΝΔ

  Σκληρή κριτική στο έργο της Όλγας Γεροβασίλη στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης άσκησε η Νέα Δημοκρατία

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σκληρή κριτική στο έργο της Όλγας Γεροβασίλη στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ασκεί η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων και εκρηκτική αύξηση των συμβασιούχων, που σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση από 80.278 τον Μάιο του 2015, έφτασαν τους 103.124 τον Μάιο του 2018.

  Τα σκάγια παίρνουν και την διάδοχό της Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με τη ΝΔ να τονίζει «δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για την ανάσχεση αυτής της προσπάθειας κομματικοποίησης του κράτους, ούτε μετά την αλλαγή ηγεσίας, καθώς η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που επιβραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό με την τοποθέτησή της στην κυβέρνηση, είναι ήδη ελεγχόμενη για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τη θητεία της στο υπουργείο Υγείας».

  Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Το ιστορικό ρεκόρ της κυρίας Γεροβασίλη» αναφέρει:

  «Η απερχόμενη υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη έχει πετύχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα στο υπουργείο της. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την τεράστια αύξηση των δομών και των Γραμματειών; Τον απίστευτο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων; Τις φωτογραφικές προκηρύξεις και την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων ή τις τροπολογίες με τις οποίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου βαπτίζονταν σε αορίστου “κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης”;»

  Εκεί όμως, συνεχίζει, «που πραγματικά η απερχόμενη υπουργός κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ είναι ο αριθμός των συμβασιούχων, καθώς με βάση τα επίσημα στοιχεία της απογραφής που χθες δημοσιεύτηκαν ξεπεράστηκε για πρώτη φορά ο αριθμός των 100.000 τον Μάιο του 2018.

  Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συμβασιούχων στη Γενική Κυβέρνηση κατά το μήνα Μάιο είχε την παρακάτω πρόοδο τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ:

  Μάιος 2015: 80.278

  Μάιος 2016: 81.650

  Μάιος 2017: 89.532

  Μάιος 2018: 103.124!»

  «Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει κανείς την πορεία αύξησης του αριθμού των συμβασιούχων ανά έτος, για να διακρίνει τη συνεχή προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή είναι, δυστυχώς, η παρακαταθήκη της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.»

  » Βέβαια, δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για την ανάσχεση αυτής της προσπάθειας κομματικοποίησης ούτε μετά την αλλαγή ηγεσίας, καθώς η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που επιβραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό με την τοποθέτησή της στην κυβέρνηση, είναι ήδη ελεγχόμενη για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τη θητεία της στο υπουργείο Υγείας» καταλήγει ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.

  Πολιτική