Κόσοβο: Η ώρα της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια;

Η χρονική σύμπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Στις 24 Αυγούστου από το Κίεβο ο αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν αντίρρηση, εάν η Σερβία και το Κόσοβο προχωρήσουν σε ανταλλαγή εδαφών, στο βαθμό που αυτό θα βοηθούσε την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η χρονική σύμπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Στις 24 Αυγούστου από το Κίεβο ο αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν αντίρρηση, εάν η Σερβία και το Κόσοβο προχωρήσουν σε ανταλλαγή εδαφών, στο βαθμό που αυτό θα βοηθούσε την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η πολιτική μας, η πολιτική των ΗΠΑ, είναι ότι εάν τα δύο μέρη μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και φτάσουν σε μια συμφωνία, δεν αποκλείουμε τις εδαφικές προσαρμογές. Δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε», υποστήριξε. «Δεν σταθούμε εμπόδιο ούτε και πιστεύω ότι κανένας στην Ευρώπη θα σταθεί εμπόδιο, εάν τα δύο μέρη της διαμάχης έφταναν σε έναν αμοιβαία ικανοποιητικό διακανονισμό», συμπλήρωσε ο Μπόλτον.

ΗΠΑ: Η εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου δεν αποτελεί πλέον «κόκκινη γραμμή»

Μία μέρα μετά, στις 25 Αυγούστου, οι πρόεδροι της Σερβίας και του Κοσόβου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Χασίμ Θάτσι βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ του Άλπμπαχ» με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ. Και οι δύο υποστήριξαν ότι στην πραγματικότητα εξετάζουν και το ενδεχόμενο των «εδαφικών προσαρμογών».

Διαβάστε περισσότερα στο in,.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk