Μητσοτάκης: Δεν θα ακολουθήσω τον Τσίπρα στο άθλιο παιχνίδι λαϊκισμού

Προεξοφλώντας ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανοίξει πάλι ένα κοφίνι ανεύθυνων υποσχέσεων «διότι, αν το έκανε το 2015, που γνώριζε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, σκεφτείτε πόσα ψέματα θα πουλήσει τώρα που ξέρει ότι θα τις χάσει»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπολύει ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, τονίζοντας ότι «η εικόνα της χώρας μας σήμερα είναι εικόνα παρακμής και διάλυσης» σε όλα τα επίπεδα.

Προεξοφλώντας ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανοίξει πάλι ένα κοφίνι ανεύθυνων υποσχέσεων «διότι, αν το έκανε το 2015, που γνώριζε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, σκεφτείτε πόσα ψέματα θα πουλήσει τώρα που ξέρει ότι θα τις χάσει» δεσμεύεται ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει «σε αυτό το άθλιο παιχνίδι λαϊκισμού» γιατί «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια πλειοδοσία παροχολογίας».

Συστήνει δε στον κ. Τσίπρα να αποφύγει και αυτός την παροχολογία «όχι μόνο γιατί δεν θα τον πιστέψει κανείς, αλλά γιατί όσα λέγονται στη χώρα μας παρακολουθούνται πλέον και από τις αγορές που είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν αρνητικά. […] Οι αγορές, όμως, μας παρακολουθούν πλέον με το μικροσκόπιο και θα αντιμετωπίσουν με τεράστια καχυποψία οποιαδήποτε δήλωση εκπέμψει το μήνυμα ότι επανερχόμαστε στις παλιές κακές συνήθειες που μας οδήγησαν στην κρίση. Και αυτό οφείλει να το συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας. Αν, με μια ανεύθυνη παροχολογία, εκτινάξει περαιτέρω το κόστος δανεισμού, θα έχει διαπράξει άλλη μια εγκληματική ενέργεια εις βάρος της χώρας μας».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της ΝΔ «που είναι είναι συγκεκριμένο, κοστολογημένο και ο πυρήνας του έχει ήδη εγκριθεί από το 11ο Συνέδριο» τονίζει ότι «στηρίζεται στην εφαρμογή ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική και το κράτος λειτουργικό», υποστηρίζοντας ότι μέσω της εφαρμογής αυτού θα αρθεί κάθε επιφύλαξη των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να επιτρέψουν τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια.

«Οταν, με απλά λόγια, η Ελλάδα γίνει ένας φιλικός επενδυτικός προορισμός με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και με δημόσια διοίκηση που θα δουλεύει ταχύτερα, αποτελεσματικότερα, χωρίς γραφειοκρατία. Είναι η δική μας πράξη, τα δικά μας αποτελέσματα που θα αίρουν κάθε επιφύλαξη των εταίρων. Και που θα πείθουν για το δικό μας σχέδιο» τονίζει.

Θα καταργήσω τον νόμο Κατρούγκαλου

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας για τις συντάξεις, τονίζει ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου.

«Η ΝΔ έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο προφανώς δεν έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου. Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί.»

» Οχι μόνον επειδή επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους. Αλλά, κυρίως, διότι η «λογική» του είναι τιμωρητική προς τους εργαζομένους. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι τιμωρεί πρωτίστως τους πιο δημιουργικούς Ελληνες. Το δε άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης που προκάλεσε, είναι πρωτοφανές. Αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή. Και γι» αυτό θα καταργηθεί αμέσως» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk