• Αναζήτηση
 • Σε ανασκαφές αναζητούν οι επιστήμονες τα μυστικά της μουμιοποίησης

  Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ανακάλυψη ενός αντίστοιχου εργαστηρίου στην Σακάρα του Καΐρου, ίσως να κρύβει πολλά μυστικά για το πώς γινόταν η μουμιοποίηση στην αρχαία Αίγυπτο.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Την ανασκαφή ενός εργαστηρίου μουμιοποίησης που ανακαλύφθηκε μαζί με ένα κοινόχρηστο ταφικό χώρο, αποτελούμενο από διάφορους ταφικούς θαλάμους και χρονολογείται από τη Σαϊτ-Περσική περίοδο (664-404 π.Χ.), νότια της Πυραμίδας Unas στη Σακάρα της Γκίζας στο Κάιρο, ξεκινά η αιγυπτιακο-γερμανική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου Tubingen, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κ. Χάλιντ Ελ Ανάνι.

  «Μια συλλογή από 35 μούμιες έχει αποκαλυφθεί μαζί με τέσσερις σφραγισμένες σαρκοφάγους που πρόκειται να ανοίξουν σύντομα για να διερευνήσουν τι βρίσκεται μέσα», δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός, προσθέτοντας ότι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που αποκαλύφθηκαν είναι μια επιχρυσωμένη μάσκα που βρέθηκε σε ένα ταφικό θάλαμο, που ανήκει πιθανόν σε ιερέα Αιγύπτιο.

  Οι ειδικοί μιλάνε γενικά για μία σπάνια ανακάλυψη, που ενδεχομένως μας αποκαλύψει τα μυστικά της μουμιοποίησης, τα υλικά που χρησιμοποιούνταν τότε, τα αγγεία, τα κύπελλα, το βάθος στο έδαφος όπου γινόταν όλη αυτή η διαδικασία, ενώ υποστηρίζουν ότι θα ακολουθήσει η εξεύρεση και άλλων αρχαίων ευρημάτων.

  Πολιτισμός