• Αναζήτηση
 • Με «Το Βήμα της Κυριακής», ο β’ τόμος του εμβληματικού μυθιστορήματος «Εγκλημα και τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι

  Με «Το Βήμα της Κυριακής», ο δεύτερος τόμος του εμβληματικού μυθιστορήματος «Εγκλημα και τιμωρία» και το περιοδικό «Γευσιγνώστης»

  ΤοΒΗΜΑ Team
  ''

  Με «Το Βήμα της Κυριακής», ο δεύτερος τόμος του εμβληματικού μυθιστορήματος «Εγκλημα και τιμωρία» και το περιοδικό «Γευσιγνώστης»

  Φιόντορ Ντοστογιέφσκι
  Εγκλημα και τιμωρία

  Ο δεύτερος τόμος του ανυπέρβλητου, διαχρονικού μυθιστορήματος που καταγγέλλει την κοινωνική αδικία και θέτει υπαρξιακά ερωτήματα.

  Το έγκλημα που διαπράττει ο φοιτητής Ρασκόλνικοφ είναι έγκλημα για το οποίο υπεύθυνη είναι η ίδια η κοινωνία. Ο προμελετημένος φόνος της γριάς τοκογλύφου και ο παράπλευρος -εξ’ αμελείας- της αδερφής της, είναι μια διαμαρτυρία για την κοινωνική αδικία και προβληματίζει τον θύτη αν είναι αυτός ο εγκληματίας ή το θύμα. Οσο για την τιμωρία, θα τη βρείτε -δίκαιη ή άδικη- στις σελίδες του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

  Ο Ντοστογιέφσκι με το «Εγκλημα και τιμωρία» θέτει απροκάλυπτα μπροστά μας το υπαρξιακό πρόβλημα, μέσα από το πρόσωπο ενός θύτη που έγινε δολοφόνος, διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία της τότε ρωσικής κοινωνίας, που δεν διαφέρει και πολύ από τις κοινωνίες του παρόντος.
  Αυτός ο προβληματισμός του ήρωα καθιστά το έργο διαχρονικό, με ιδιαίτερο βάθος και δίκαια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

  Μαζί,

  Γευσιγνώστης Ιουλίου

  Τα μυστικά για το τέλειο μπαρμπούνι και αφιέρωμα στις καλοκαιρινές μακαρονάδες!

  Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!

  Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κότερα, drones και… Μπασκιά Τα τεράστια, κατάμαυρα πανιά του «Black Pearl» δημιουργούν σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007. Το υπερσύγχρονο sailing... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk