Ούτε μία εβδομάδα δεν έχει περάσει από την «επιτυχία» τουEurogroupκαι τους πανηγυρισμούς με τις γραβάτες στο Ζάππειο και η κυβέρνηση βρίσκεται σε καθεστώς παράκρουσης.

Τα χαμόγελα πάγωσαν, τα χειροκροτήματα σίγησαν και ο φόβος μιας επιτάχυνσης της φθοράς οδήγησε το Μέγαρο Μαξίμου στην εφαρμογή του σχεδίου που είναι σε εξέλιξη.

Είναι το σχέδιο πόλωσης του πολιτικού κλίματος, στοχοποίησης συγκεκριμένων «εχθρών» με αστήρικτες κατηγορίες και ταυτόχρονα οι απειλές για νέες… αποκαλύψεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσω συγκεκριμένων μιντιακών διαύλων.

Την πρώτη τροχιοδεικτική βολή έριξε τοnonpaperτου Μαξίμου που άφησε να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοικτές δικαστικές υποθέσεις. Ακολούθησε η στοχοποίηση της ΝΔ και συγκεκριμένων επιχειρηματιών και μέσων ενημέρωσης οι οποίοι όλοι μαζί απεργάζονται την κατάλυση του πολιτεύματος.

Τα τανκς και ο Ρουβίκωνας

Κι επειδή προφανώς δεν διαθέτουν… τανκς για να τα κατεβάσουν στο Σύνταγμα, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο επιτέθηκαν στο γραφείο του βουλευτή Κ. Κατσίκη. Δεν του επιτέθηκαν βέβαια ακριβώς καθώς χτύπησαν την πόρτα ενώ τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ούτε… γαλατάδες, ούτε οι… πραξικοπηματίες κι εχθροί της κυβέρνησης, ούτε οι ακροδεξιοί που ανακάλυψε ο Νίκος Βούτσης.

Η ομάδα του Ρουβίκωνα ήταν που έχει προστατευτεί αρκετές φορές από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρόεδρο της Βουλής, στην αλήστου μνήμης υπόθεση εισβολής στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, τη σύλληψή τους και τελικά τη μεταφορά τους με περιπολικά σε ρόλο ταξί, έπειτα από εντολή του κ. Βούτση.

Χρειάστηκε μια αποχώρηση βουλευτή από τους ΑΝΕΛ κι ένα κλίμα πανικού για την απώλεια της δεδηλωμένης, ώστε το σύνολο σχεδόν (πλην σοβαρών περιπτώσεων που κρύφτηκαν προκειμένου να διασώσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια) των στελεχών της κυβέρνησης να ανακαλύψει σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Και ταυτόχρονα, αυτά τα παιχνίδια με το πολίτευμα να κινητοποιήσουν ακόμη και όσους είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι έκλεισε το σενάριο που έλεγε ότι θα έκαναν αυτοί τα… ρεπό του Πάνου Καμμένου, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να «τραβάει το αυτί» στον βουλευτή Σπ. Δανέλλη ο οποίος βιάζεται να στηρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ.

Επιστρέφει η λάσπη

Όμως, η λάσπη στον ανεμιστήρα που επιστράτευσε η κυβέρνηση το τελευταίο διήμερο, επέστρεψε στους εμπνευστές του. Δεν βρήκε ευήκοα ώτα, ούτε στο πολιτικό προσωπικό, ούτε στην κοινωνία μιας και κανείς δεν πιστεύει ότι κάποιοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση. Αλλωστε, γιατί να το κάνουν όταν σε λίγους μήνες από σήμερα θα γίνουν εκλογές και θα αποφασίσει ο λαός;

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί έντονος προβληματισμός για την εικόνα που εμφανίζουν ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ. Η πλήρης διάρρηξη των όποιων διαύλων επικοινωνίας είχαν με άλλα κόμματα, θέτει σε αμφισβήτηση νέες συνεργασίες και διευρύνσεις.

Παράλληλα, το Μακεδονικό που τινάζει στον αέρα τα δύο κόμματα, αποτελεί επί της ουσίας και κύριο εμπόδιο σε βουλευτές που θα ήθελαν να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Η κυβέρνηση καταρρέει και τα κόμματα που την συγκροτούν έχουν «εξαφανιστεί» δημοσκοπικά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Και κάπως έτσι, από τη φιέστα της γραβάτας φτάσαμε στην θηλιά του Μακεδονικού, με απρόβλεπτες πλέον διαστάσεις. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η υιοθέτηση τόσο άκριτα «ψεκασμένων» θεωριών για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος, θα αποτελέσει την ταφόπλακα του κυβερνητικού συνασπισμού. Αργά ή γρήγορα…