• Αναζήτηση
 • Eurovision: Δεύτερη θέση για την Ελένη Φουρέιρα και την Κύπρο [Bίντεο]

  Η Νέτα από το Ισραήλ κέρδισε τον φετινό τελικό της Eurovision και το περίεργο κορίτσι με τα «κεφτεδάκια» στα μαλλιά έγινε το πρόσωπο της ημέρας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Νέτα από το Ισραήλ κέρδισε τον φετινό τελικό της Eurovision και το περίεργο κορίτσι με τα «κεφτεδάκια» στα μαλλιά έγινε το πρόσωπο της ημέρας.

  Η Ελένη Φουρέιρα έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ξεσήκωσε το στάδιο και κατέκτησε την δεύτερη θέση.

  Την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ στην ιστορία του θεσμού της Eurovision χάρισε η Ελένη Φουρέιρα, στην Κύπρο, τερματίζοντας δεύτερη στον Τελικό της Eurovision 2018 και όντας η νικήτρια στην καρδιά των Κυπρίων.

  Φουρέιρα: Είναι όνειρο

  Χαμογελαστή και συγκινημένη, η Ελένη Φουρέιρα βγαίνοντας από την αρρένα δήλωσε:«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Είμαι τόσο χαρούμενη! Είναι τρελό! Το να βγαίνεις δεύτερος στην Eurovision είναι σαν να έχεις νικήσει. Σε ευχαριστώ πολύ Ισπανία και όλους όσοι με ψήφισαν! Είναι όνειρο! Είναι η καλύτερη θέση που είχε ποτέ η Κύπρος. Αισθάνομαι νικήτρια! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο φοβερά αισθάνομαι»!

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε. Φουρέιρα έφερε την Κύπρο πολύ ψηλά και στις ψήφους του κοινού, συγκεντρώνοντας από τις κριτικές επιτροπές των χωρών 183 βαθμούς, όντας στην πέμπτη θέση προτίμησης τους, ενώ από τις ψήφους του κοινού ήρθε στην δεύτερη θέση προτίμησης παίρνοντας 253 βαθμούς και συγκεντρώνοντας συνολικά 436 βαθμούς. Βαθμολογία που της έδωσε και την δεύτερη θέση στον πίνακα των χωρών, με τη Netta να παίρνει 317 βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού συγκεντρώνοντας συνολικά 529 βαθμούς και φέροντας το Ισραήλ στην πρώτη θέση της Eurovision 2018.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος πήρε βαθμούς από τους τηλεθεατές και των 42 χωρών. Συγκεκριμένα, από τις ψήφους του κοινού, η Ελένη Φουρέιρα πήρε τρία δωδεκάρια (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αρμενία), πέντε δεκάρια (Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Γεωργία, Σερβία) και έξι *αρια (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Π.Γ.Δ.Μ., Πολωνία, Τσεχία). Όλες οι υπόλοιπες χώρες έδωσαν βαθμούς από 1 έως 7.

  Πολιτισμός