• Αναζήτηση
 • Βαρβιτσιώτης: Επιζήμιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα

  Για προχειρότητα και για επιζήμιους χειρισμούς στα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για προχειρότητα και για επιζήμιους χειρισμούς στα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

  Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως η κυβέρνηση στέλνει λάθος μηνύματα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα κοιτάζει πρώτα την στρατιωτικοποίηση της οποιασδήποτε κρίσης και όχι τη διπλωματικό οδό για την επίλυση ενός ζητήματος.

  Σχετικά με το Σκοπιανό ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως η ένταξη των Σκοπίων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, χωρίς να προηγηθεί η εξάλειψη των αλυτρωτικών αιχμών που εμπεριέχονται στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

  «Η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει στη «σαλαμοποίηση» του θέματος και προφανώς, δε συμφωνεί σε καμία υποχώρηση. Έχουμε ένα εργαλείο στα χέρια μας και αυτό είναι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και το δικαίωμα του βέτο» υπογράμμισε.

  Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, αναφερόμενος στα ζητήματα του προσφυγικού, είπε ότι είναι αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε να γίνονται άμεσα οι επιστροφές στη Τουρκία σε περιπτώσεις απόρριψης των αιτημάτων.

  «Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η χώρα μας δεν θέλει και δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

  Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ είναι έτοιμη εδώ και καιρό. «Η κυβέρνηση σήμερα, με τη σύνδεση των εθνικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποσκοπεί στην επικράτηση του χάους, μέσα από το οποίο δεν θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό διακύβευμα» είπε χαρακτηριστικά.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk