• Αναζήτηση
 • Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υποδέχεται τον βραβευμένο κινηματογραφιστή Steven Bernstein

  Ο Steven Bernstein, βραβευμένος κινηματογραφιστής και ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής βιομηχανίας οπτικοακουστικών και κινηματογραφικών παραγωγών πρόκειται να επισκεφθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (3-5 Μαΐου 2018).

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο Steven Bernstein, βραβευμένος κινηματογραφιστής και ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής βιομηχανίας οπτικοακουστικών και κινηματογραφικών παραγωγών πρόκειται να επισκεφθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (3-5 Μαΐου 2018).
  Η τριήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα, την οποία διοργανώνει το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, συμπεριλαμβάνει τη διοργάνωση ενός ανοικτού σεμιναρίου στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στις 12 το μεσημέρι.
  Όπως δήλωσε ο Προέδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Καθηγητής Νικόλαος-Γρηγόριος Κανελλόπουλος «έχουμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχόμαστε τον Steven Bernstein στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με ένα πρόγραμμα επίσκεψης ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους φοιτητές, τους διδάσκοντες/ερευνητές και δημιουργούς του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Κέρκυρας γενικότερα. Η επίσκεψη είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το ίδρυμα και τη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών στην οποία εντάσσονται το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Εύχομαι η επίσκεψη να αποτελέσει το έναυσμα για ουσιαστική συνεργασία και μετάδοση της γνώσης, την ανταλλαγή εμπειρίας και την δημιουργία ενός διεθνούς καλλιτεχνικού οικοσυστήματος παραγωγής περιεχομένου».
  Ο Steven Bernstein γεννήθηκε στο Μπάφαλο (Buffalo) της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόλο που αρχικά εκπαιδεύτηκε ως συγγραφέας και σκηνοθέτης, πρωτίστως έγινε γνωστός σαν κινηματογραφιστής στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπου βρισκόταν εν μέσω του πρώτου κύματος της επανάστασης της μουσικής βίντεο, η οποία σάρωσε την Αγγλία και, στη συνέχεια, στον υπόλοιπο κόσμο.
  Έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία για το έργο του σε διαφημιστικά σποτ, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλου κύρους βραβείων των Καννών Golden Lion και DA&A, ο Bernstein άρχισε να γυρίζει ανεξάρτητες ταινίες ως κινηματογραφιστής.
  Η επιτυχία του σε αυτές τις ταινίες, μαζί με τα διαφημιστικά σποτ και το γράψιμό του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, έστρεψαν τα φώτα πάνω του.
  Το 1988 του ανατέθηκε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με τις μεθόδους παραγωγής μιας ταινίας. Το βιβλίο του έγινε μπεστ σέλερ στο συγκεκριμένο θέμα για μία δεκαετία και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Χρησιμοποιήθηκε σε πανεπιστήμια και κολλέγια κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο.
  Η επιτυχία του Bernstein δεν άφησε αδιάφορο το Χόλυγουντ. Έτσι, γύρισε την υπέροχη ταινία-σταθμό «Σαν Νερό για Σοκολάτα» (Like Water for Chocolate), την υψηλότερη εισπρακτικά ξενόγλωσση ταινία όλων των εποχών ως τότε και η οποία του χάρισε πολλά βραβεία στα μέσα της δεκαετίας του 90.
  Τότε ο Bernstein μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Το κυρίως μέρος της μετέπειτα δουλειάς του περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά εκλεκτικό εύρος επαίνων, όσον αφορά στις αφηγηματικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης με τίτλο «Το Τέρας» (Monster), το οποίο και χάρισε ένα Όσκαρ στην Σαρλίζ Θερόν.  
  Η τελευταία δουλειά που έκανε ο Bernstein ως κινηματογραφιστής προτάθηκε για το μεγάλου κύρους βραβείο της Αμερικανικής Κοινότητας Κινηματογραφιστών, για το εκπληκτικό επίτευγμά του στο γύρισμα της πρωτοπόρου τηλεοπτικής σειράς «Magic City», ως επιστέγασμα μιας κινηματογραφικής καριέρας γεμάτη διακρίσεις, αλλά και δημιουργική και εισπρακτική επιτυχία.
  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk