«Η επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 ενώ και ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, κ. Γκουρία, επιβεβαίωσε εκ νέου πριν λίγο ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» τόνισε κατά την ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά της ΝΔ.

Για την επίσκεψη Γιούνκερ και Γκουρία

Μεγάλη μερίδα του τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ καθώς τα όσα επιβεβαίωσε δεν ταιριάζουν με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα όσο και από την ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 ενώ και ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, κ. Γκουρία, επιβεβαίωσε εκ νέου πριν λίγο ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Μεγάλη μερίδα του τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει τη συνεδρίαση του προηγούμενου EG καθώς δεν επιβεβαίωνε τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε εκεί θα μας επιστρεφόταν ως απαράδεκτο.

Για 4η αξιολόγηση

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάσε ο ΥΠΟΙΚ χαιρετίστηκε από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ενώ καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία.

Στο EG της 21/6 αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Πυρά κατά ΝΔ

Προοπτική που δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως success story από την συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή.

H πιστοληπτική γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρχε μόνο στην φαντασία της: Δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν ότι το 2ο πρόγραμμα είχε βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας.

Η ΝΔ ξαναέθεσε θέμα εκλογών για το φθινόπωρο του 2018 επιβεβαίωνοντας τελικά αυτό που αμφισβητεί: Το τέλος του μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα.

Διαβεβαιώνουμε ΝΔ και κο Μητσοτακη πως έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα της.

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και παραεξουσίας.

Να σας θυμίσω ότι είναι η 8η μέρα που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στο καίριο ερώτημα:

Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω οφσόρ την εταιρία της συζύγου του το 2017;