«Φτάσαμε σε μια δύο περιπτώσεις κοντά στο να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές με την Τουρκία» επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Ιστορίες με τον Αλέξη Παπαχελά που θα μεταδοθεί την Τρίτη στις 12.30 το βράδυ.

Ως μια από τις περιπτώσεις αυτές αναφέρει «την πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό σκάφους». «Αυτός ο εμβολισμός, αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει πού θα οδηγούσε» επισήμανε ο υπουργός.
Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έπεσαν σε παγίδα οι Ελληνες στρατιωτικοί στον Εβρο.

«Δεν γνωρίζω αν οι δύο Έλληνες έπεσαν σε παγίδα ή ήταν προσχεδιασμένο, ο τρόπος ωστόσο συμπεριφοράς της Άγκυρας δείχνει αλλαγή αντίληψης. Παλιά ανταλλάσαμε τους φαντάρους που έμπαιναν στα σύνορα και έχω ένα αρχείο πάνω στο γραφείο μου με αυτό» τόνισε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη η στάση της Τουρκίας όσον αφορά τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που πέρασαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο.

Εγώ, πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωσ