Η κυβέρνηση έχει τελειώσει με τα πολιτικά της καύσιμα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, χαρακτηρίζοντας «παιχνίδια» τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, καλώνας την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές, καθώς στις 20 Αυγούστου τελειώνουν τα δανεικά.

Συγκεκριμένα η κ. Σπυράκη μιλώνταςστην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς άλλα λέει ο ίδιος και άλλα τα υπουργεία του, χωρίς να έχει σαφή θέση, ενώ η καθαρή έξοδος την οποία ευαγγελίζεται είναι η αναμονή για περικοπή συντάξεων από 1/1/2019 και η μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2020.

«Δεν καταλαβαίνω τι φοβούνται, πάμε να ζητήσουμε καθαρή εντολή» δήλσε χαρακτηριστικά, καλώντας την κυβέρνηση να προκυρήξει εκλογές τον Αύγουστο.

Η κ.Σπυράκη σημείωσε επίης ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα εμπροσθοβαρούς ανάπτυξης σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει πρόγραμμα αφαίρεσης μέχρι και του τελευταίου ευρώ μέσω φόρων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε κλειδί για την ανάκαμψη της χώρας τον ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος θα επιτευχθεί μέσω σταθεροποίησης του περιβάλλοντος, διαμέσου της άμεσης μείωσης του φόρου στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα κατά 5%, δημιουργώντας έτσι χώρο για επανεπένδυση και βιώσιμες θέσεις εργασίας. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα εξαφανιστεί και ο υποκατώτατος μισθός ανέφερε.

«Η επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2,5% με 3% είναι το μυστικό για λιγότερο αυστηρά μέτρα» τόνισε, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποχρεώθηκε να δεσμευτεί σε υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022 επειδή κανείς δεν πίστευε ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και θα αποπλήρωναν το χρέος.

«Μια Ελλάδα με δουλειές, αξιοπιστία, υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, μπορεί εύκολα να διαπραγματευτεί» υπογράμμισε.

Η κ. Σπυράκη χαρακτήρισε ύψιστη εθνική προτεραιότητα την επιστροφή των 2 ελλήνων στρατιωτικών, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη, χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό εξαιρετικά κλιμακούμενα επιθετική με σαφή αναθεωρητικά στοιχεία.

«Η Τουρκία εξελίσσεται σε έναν αναξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ» είπε και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με στιβαρή έκφραση της εξωτερικής της πολιτικής και στιβαρές συμμαχίες.