Ερώτηση Καϊλή στην Κομισιόν για τα πρόστιμα της Ελλάδας

Ποια πρόστιμα πληρώνει η Ελλάδα στην ΕΕ και γιατί ακριβώς, είναι το ζήτημα που θέτει η Εύα Καϊλή με επίκαιρη ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ποια πρόστιμα πληρώνει η Ελλάδα στην ΕΕ και γιατί ακριβώς, είναι το ζήτημα που θέτει η Εύα Καϊλή με επίκαιρη ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ευρωβουλευτής της Ελιάς ζητά «επίσημη ενημέρωση για το ύψος των προστίμων που καταβάλλει μηνιαίως η χώρα μας, σε βάρος πολλές φορές των Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης στοιχεία για ανάλογες υφιστάμενες εκκρεμότητες που ενδεχομένως θα μας κοστίσουν».

Τα ερωτήματα που θέτει στην Επιτροπή είναι:

1. Ποιες είναι οι περιπτώσεις που έχουν επιβληθεί πρόστιμα στην Ελλάδα από την ΕΕ;

2. Ποιο είναι το ποσό που καταβάλλει μηνιαίως η χώρα ως απόρροια των ανωτέρω προστίμων;

3. Τι διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν για ανάλογες εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης που ενδεχομένως καταλήξουν σε επιβολή προστίμων από την ΕΕ;

4. Σε ποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη από την άδικη επιβάρυνσή του;

Επισημαίνοντας το δικαίωμα στη διαφάνεια και στην πληροφόρηση των πολιτών, καθώς και στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν οι Έλληνες, η κ. Καϊλή σημειώνει ότι «τα πρόστιμα είναι ασαφή και ομιχλώδη για την πλειονότητα των Ελλήνων, οι οποίοι εν αγνοία τους πληρώνουν. Ο Χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και οι Συνθήκες της ΕΕ αναφέρονται ξεκάθαρα στο δικαίωμα της ελευθερίας στην πληροφόρηση, πρόσβασης στα έγγραφα και βεβαίως της χρηστής διοίκησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk