Την πώληση του Sky News στην Disney ή την ανεξαρτητοποίηση του ειδησεογραφικού καναλιού μελετά η 21st Century Fox. Με την κίνηση αυτή ο όμιλος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες των βρετανικών εποπτικών αρχών και να πάρει το πράσινο φως για την πλήρη απορρόφηση του Sky.
Η Fox επιδιώκει να εξαγοράσει το μερίδιο 61% του Sky που του λείπει για να ελέγξει κατά 100% την επιχείρηση. Αλλά η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας απεφάνθη ότι η συμφωνία των 18,5 δισ. στερλινών (21 δισ. ευρώ) «δεν συνάδει με το δημόσιο συμφέρον». Σε κάθε περίπτωση η Fox έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διασφαλίσει την ανεξαρτησία του Sky News.
Ο γερόλυκος των αγγλοσαξονικών Μέσων Ενημέρωσης επιδιώκει την απόκτηση του μεριδίου του Sky που δεν ελέγχει διότι φλέγεται να πουλήσει όλα τα ΜΜΕ που κατέχει στην Disney. Η αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται να αποκτήσει το Sky News ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα δηλαδή από την έκβαση της γενικότερης συμφωνίας με τον Μέρντοκ.
Τώρα με τη νέα της πρόταση, εφόσον το κανάλι δεν πουληθεί στην Disney, η εταιρεία του Μέρντοκ επεκτείνει από τα 10 στα 15 χρόνια τη χρηματοδότησή του, αν και θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχειρηματική οντότητα υπό την ομπρέλα του ομίλου Sky. Επίσης ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ο γιος του Λάχλαν με τον οποίο μοιράζεται το αξίωμα του εκτελεστικού προέδρου της 21st Century Fox και ο διευθύνων σύμβουλος Τσέιζ Κάρεϊ δεσμεύονται να μην επιχειρήσουν να επηρεάσουν τη «γραμμή» και εν γένει τις εκδοτικές αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι επικεφαλής του Sky News.

Αυστηρή κριτική έχει ασκηθεί στο αμερικανικό Fox News για την αναφανδόν στήριξή του στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, στη Βρετανία πολλοί βουλευτές, κυρίως της αντιπολίτευσης των Εργατικών αλλά και Συντηρητικοί, ζητούν να μην επιτραπεί στον αυστραλιανής καταγωγής μεγιστάνα να αποκτήσει το Sky News.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ