Την εκτίμηση ότι υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά και ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε δηλώσεις του την Τετάρτη, μετά και τη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά την Τρίτη.

Σεσυνεντεύξεις που παραχώρησε στα ραδιόφωνα «Πρώτο Θέμα» και ALPHA 98,9, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ακόμα ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις στα θέματα της γλώσσας, της ταυτότητας και του αλυτρωτισμού.

«Υπάρχει λογική στο κείμενο της συμφωνίας που έχει αποστείλει η χώρα μας για τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε πως «εάν δεν είχαμε δώσει το όνομα θα μπορούσε κάποιος, να πει ότι η συμφωνία θα πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση». Επίσης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό και να τον πείσει για το όνομα και τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Ωστόσο ως ανακριβείς χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τις τοποθετήσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια δημοσιοποίησης περιεχομένου συζητήσεων αυστηρώς εμπιστευτικού χαρακτήρα, δυσκολεύει τη μελλοντική πιθανότητα τέτοιου είδους ενημέρωσης.