Εντός τεσσάρων – πέντε ετών, δηλαδή νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση της κοινοπραξίας που είναι η επταετία, ενδέχεται να ολοκληρωθούν οι υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 180 εκατ. ευρώ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ ΑΕ), Σωτήρης Θεοφάνης.

Ο ίδιος επανέλαβε την απόλυτη δέσμευση των ιδιωτών επενδυτών στην ανάπτυξη του λιμανιού, με τήρηση των συμφωνηθέντων όπως αυτά απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης.

Πρόσθεσε, δε, πως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ προσπαθεί να καταγράψει τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες και βρίσκεται στο στάδιο της δρομολόγησης άμεσων λύσεων.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια επίσκεψης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης του εκτελεστικού προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφου, ενώ στη συνάντηση – πέραν του κ. Θεοφάνη – μετείχαν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Rui Pinto και ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής και διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), Marc Riondel.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ ΑΕ στην εταιρεία ειδικού σκοπού South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd.

Ο κ. Ξενόφος, επισήμανε ότι «η στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ καταδεικνύει την προσήλωσή του στην καλή συνεργασία του Ταμείου με τους επενδυτές και μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην παρακολούθηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών παρεμβάσεων που θα γίνουν στο λιμένα της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοφάνης, τόνισε ότι «η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ θα επιδιώξει να έχει στενή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την αξιοποίηση του λιμένος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».