Η Ελλάδα συνεχώς αποκλίνει από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, παραμένοντας ουραγός στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, σχολιάζει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για την απασχόληση στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως τα «τα τελευταία στοιχεία (Φεβρουαρίου 2018) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση στην ευρωζώνη και την ΕΕ, αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα συνεχώς αποκλίνει από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης».

Πιο συγκεκριμένα, προσθέτει, «η ανεργία στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 8,5%, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. μόλις στο 7,1%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει την αρνητική πρωτιά, με ανεργία 20,8% (Δεκέμβριος 2017), ενώ μάλιστα η διαφορά με τη δεύτερη Ισπανία, που έχει πλέον ποσοστό ανεργίας 16,1%, συνεχώς διευρύνεται.»

» Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας το 2014, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2015-2018), προβλεπόταν η ανεργία να κλείσει στο 17,1%».

«Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ “γκρέμισαν” την ανάπτυξη και φρέναραν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, με θύματα τους εργαζόμενους. Σήμερα, η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει ουραγός. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς» καταλήγει ο Γιάννης Βρούτσης.