«Όχι μόνο ανίκανο, αλλά και επικίνδυνο» χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ασκεί εξωτερική πολιτική και ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Μιλώντας στον Real Fm , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός που θα έπρεπε να έχει αποπέμψει χθες τον κ. Καμμένο». Ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να μιλάει λιγότερο και να κάνει περισσότερο τη δουλειά του, που είναι η ενίσχυση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων.

Για τους δύο στρατιωτικούς

Για το θέμα τον δύο αξιωματικών είπε ότι αυτό που θα είχε κάνει ο ίδιος διαφορετικά «θα ήταν ότι δεν θα είχα υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχα κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς συμμαχίες. Ο κ. Τσίπρας ό,τι έκανε το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να αναλογιστείτε πως αισθάνονται οι γονείς όταν λέει ότι οι δύο αξιωματικοί μπορεί να μείνουν στην φυλακή και 15 χρόνια».

Για την ανακοίνωση Μαξίμου περί Ερντογάν

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς για τον κ. Ερντογάν εκτίμησε ότι «η δήλωση είναι παντελώς άσχετη που ρίχνει λάδι στην φωτιά», συμπλήρωσε ότι «είναι λάθοςη έκφραση όπως και η ανακοίνωση του Μαξίμου που μιλούσε για «σουλτάνο»», για να καταλήξει: «Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση».

Για το Μακεδονικό

Για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και αντίθετα αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας για να διχάσει την αντιπολίτευση και έκανε μυστική διπλωματία.

Επίσης, πρόσθεσε, περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντάς τους όχλο. Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια προσήλθε στην δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Τέλος άφησε ανοικτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στην Βουλή λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πολιτική σύγχυση ο κ. Μητσοτάκης

Νέα επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τα όσα υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Real FM».

«Τα όσα δήλωσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης κατέστησαν σαφές πως βρίσκεται σε πλήρη πολιτική σύγχυση, αφού σε όλα τα θέματα υπέπεσε σε κραυγαλέες αντιφάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προστίθεται:

«Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης:

Θέλει και δεν θέλει λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Θέλει και δεν θέλει Συνταγματική Αναθεώρηση.

Θέλει και δεν θέλει επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Θέλει οι εργοδότες να τηρούν την εργατική νομοθεσία, αλλά έχει καταψηφίσει όποιον νόμο ενισχύει τους εργαζόμενους που έχει έρθει στη Βουλή. (…)

Εκεί που δεν έχει καμία σύγχυση, είναι στην εμμονή του σε αντικοινωνικές πολιτικές απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.