Σε άλλη μια επένδυση σε ελληνική νεοφυή καινοτόμο εταιρεία προχώρησε το Marathon Venture Capital, καθώς θα χρηματοδοτήσει την εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού Cube Revenue Management.
Ειδικότερα, ο επενδυτικός γύρος από τη Marathon ολοκληρώθηκε και η χρηματοδότηση πρόκειται να αξιοποιηθεί για τη διεύρυνση της ομάδας της Cube, την ανάπτυξη των προϊόντων της εταιρείας και τη μεγέθυνση της πελατειακής της βάσης στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Iδρυτές της Cube Revenue Management είναι οι κ.κ. Κώστας Οικονομόπουλος, CEO, Γιώργος Μπορέτος, CMO και Φίλιππος Κυτίνος, CTO.
Η Cube Revenue Management προσφέρει μία σουίτα λογισμικού που βοηθά τις μεγάλες επιχειρήσεις να διαχειριστούν ολοκληρωμένα τις προσφορές πωλήσεων, από απλές προτάσεις μέχρι πολύπλοκους διαγωνισμούς, και να εντοπίσουν την καλύτερη τιμή για τον πελάτη οδηγώντας σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αύξηση εσόδων. Η εταιρεία επενδύει σε τεχνολογίες Cloud και Machine Learning έτσι ώστε να εξασφαλίσει στους πελάτες της εξελιγμένες εφαρμογές για την αποτελεσματική διαχείριση των πωλήσεών τους. Το λογισμικό της εταιρείας χρησιμοποιείται ήδη σε επιχειρήσεις του Fortune 500 από χιλιάδες πωλητές σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη.
Μεταξύ άλλων, η εταιρεία επενδύει συστηματικά σε τεχνολογίες Cloud (MS Azure, Docker κτλ.), εύχρηστα περιβάλλοντα ανάπτυξης (.net Core, AngularJS κ.τ.λ.) και εργαλεία Machine Learning (Python, R κ.τ.λ.).
«Η απώλεια εσόδων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ανταποκριθούν σε αυτό, διαμορφώνοντας τη σωστή τιμή στη σωστή στιγμή με έναν αποτελεσματικό τρόπο» αναφέρει ο κ. Κώστας Οικονομόπουλος και προσθέτει: «Εργαζόμαστε σκληρά επενδύοντας διαρκώς σε τεχνολογίες Cloud και Machine Learning ώστε να καθιερωθούμε ως η επόμενη γενιά λογισμικού revenue management».
O Γιώργος Τζιραλής, Partner στη Marathon Venture Capital, δήλωσε: «Εμπειρη ομάδα, σημαντικό πρόβλημα, ολοκληρωμένο τεχνολογικό προϊόν και μεγάλοι πρώτοι πελάτες –ο Κώστας, ο Γιώργος και ο Φίλιππος αλλάζουν τη διαχείριση εσόδων στις μεγάλες εταιρείες και είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη διαδρομή τους».
Η Marathon Venture Capital είναι ένα venture capital fund με έδρα την Αθήνα. Πρόσφατες επενδύσεις της είναι οι Cube Revenue Management, Norbloc και Landoop. Παλαιότερες δραστηριότητες των εταίρων της περιλαμβάνουν γνωστές νεοφυείς εταιρείες που γιγαντώθηκαν όπως Bugsense, Taxibeat, Workable και Resin.io.

HeliosPlus