• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Έχει ευθύνες η κυβέρνηση για την αύξηση της εγκληματικότητας

  «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δεν εγκαταλείπει την ατζέντα της καθημερινότητας η Νέα Δημοκρατία παρότι η επικαιρότητα κυριαρχείται από τα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικές σχέσεις και Μακεδονικό) και από τη σκανδαλολογία.

  Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε επιχειρηματίας από ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε για άλλη μια φορά το θέμα στης ασφάλειας με προσωπική του δήλωση. «Η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη. Θυμίζω το νόμο Παρασκευόπουλου που απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες. Την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας. Τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές. Την απαράδεκτη ανοχή που δείχνει στους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια. H ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας. Αυτές ακριβώς τις προτεραιότητες δεσμεύομαι ότι θα κάνει σύντομα πράξη, η Νέα Δημοκρατία», τόνισε.

  Σε ανάλογο τόνο κινήθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, η οποία επισήμανε στον Σκαι ότι υπάρχει ένα αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας στις γειτονιές, και ότι «δεν αφορά μόνο τις περιοχές που κατά καιρούς λέγαμε ότι υπάρχει έξαρση της λεγόμενης χαμηλής εγκληματικότητας. Αφορά πια όλους μας, χωρίς καμία διάκριση».

  Η κυρία Σπυράκη, σημείωσε ότι η εγκληματικότητα είναι πρόβλημα πολιτικής. Και έθεσε ερωτήματα γιατί η κυβέρνηση αποδυνάμωσε την ομάδα ΔΙΑΣ, γιατί απενεργοποίησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, γιατί απέφυγε τις εντατικές περιπολίες, την εντατική αστυνομική παρουσία. Η απάντηση που έδωσε είναι ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση τα ιδεολογικά της ζητήματα και όχι την ανάγκη αστυνόμευσης και πάταξης της εγκληματικότητας. «Όλα αυτά αθροίζονται και καταλήγουμε να έχουμε ανθρώπους με το πιστόλι στην πλάτη, με τον επιχειρηματία σήμερα τραυματισμένο και με τους εκατοντάδες που δεν μαθαίνουμε. Το πρόβλημα της γυναίκας που βγαίνει στο σουπερμάρκετ και της αρπάζουν το πορτοφόλι μπορεί να μην γίνει ποτέ είδηση. Είναι, όμως, ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά, που καθημερινά καταγράφονται. Και όταν υπάρχει εντατική αστυνομική παρουσία, όταν υπάρχει πολιτική βούληση για την πάταξη της ανομίας, τότε αυτά τα φαινόμενα περιορίζονται στο ελάχιστο», είπε.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk