Τη θέση του να μην συμφωνήσει η κυβέρνηση στη χορήγηση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της πΓΔΜ επανέλαβε ο Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε, μιλώντας στο «ραδιόφωνο 24/7», πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να υποστηρίξει τον όρο «Σκόπια».

«Να πείσουμε εμείς τους γείτονές μας να δεχτούν τον όρο «Σκόπια»» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, μία μέρα πριν τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την άποψή του ότι «η πλειοψηφία του λαού δεν θέλει να δοθεί ο όρος «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο».

Σχολίασε επίσης, ότι «ο κ. Τσίπρας καλλιεργεί κλίμα για να δώσουμε τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια και είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι εγκλωβισμένη στην απόφαση του Βουκουρεστίου».

Σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «ως γενική αρχή να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο Σύνταγμα, συμφωνούμε όλοι. Για παράδειγμα εμείς θέλουμε κατοχύρωση της απλής αναλογικής, πλουραλισμό των ΜΜΕ και αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

Ερωτηθείς για το αν θα συνεργαστεί με κάποιο κόμμα στις επόμενες εκλογές απάντησε χαρακτηριστικά: «Με κανέναν. Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την ΝΔ. Δεν θέλουν συναίνεση και στήνουν δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την Ένωση Κεντρώων εκτός Βουλής. Η ΝΔ θέλει πεντακομματική Βουλή και ενισχυμένη αναλογική. Πώς να συνεργαστείς με τέτοιες θέσεις. Εμείς ως Ένωση Κεντρώων θα ψηφίζουμε ό,τι θετικό φέρνει προς ψήφιση η εκάστοτε κυβέρνηση».

Τέλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι «κανένας βουλευτής από την κοινοβουλευτική μου ομάδα δεν πρόκειται να προσχωρήσει σε άλλο κόμμα, παρότι στοχευμένα δημοσιεύματα αναφέρουν το αντίθετο».