Στα θετικά μηνύματα για την απασχόληση στον κλάδο μεταποίησης, αναφέρεται το υπουργείο Οικονομικών, σε σχετική ανακοίνωσή του υποστηρίζοντας πως δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά «αντανακλούν την ευρύτερη πρόοδο στην ελληνική οικονομία».

Η συνεχιζόμενη πορεία ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα της χώρας, όπως καταγράφεται στον δείκτη PMI (Purchasing Managers’ Index), έχει σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην χώρα υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτόν τον πρόδρομο δείκτη:

– H επιχειρηματική εμπιστοσύνη συνέχισε να αυξάνεται καταγράφοντας τιμή- ρεκόρ τον Μάρτιο και στηρίζοντας την αύξηση της απασχόλησης.
– H μεταβολή των θέσεων εργασίας παραμένει θετική για 11 συνεχόμενους μήνες, για τον Μάρτιο έχει επιταχυνθεί σε σχέση με τον Φεβρουάριο και καταγράφει τιμή- ρεκόρ από τότε που εκδίδεται η συγκεκριμένη έρευνα.
– Θετικούς ρυθμούς παρουσιάζουν και οι δείκτες αύξησης νέων παραγγελιών, αγοραστικής δραστηριότητας και παραγωγής, μετά το ρεκόρ που κατέγραψαν τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «τα μηνύματα αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα. Στηρίζονται στην πολυμέτωπη πρόοδο που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία και ενισχύουν τις θετικές προοπτικές για το 2018, σε συνδυασμό με:

-Τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη.
-Την εκπόνηση του νέου ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης που θα παρουσιασθεί εντός του Απριλίου.
-Την πρόοδο στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση 4ης αξιολόγησης.
-Το μαξιλάρι ρευστότητας που χτίζεται για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και τη σταθερή ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές».