Ισχυρό μήνυμα για το υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία στιγμή που όλα τα εθνικά μας θέματα είναι ανοιχτά έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής από τα Ελληνοαλβανικά Σύνορα και συγκεκριμένα από το συνοριακό φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου. Με ανάρτησή του το Σάββατο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram o Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στη φύλαξη των συνόρων από εθνοφύλακες και κατοίκους. «Μολυβδοσκέπαστο. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Προσωπικό του Φυλακίου, Εθνοφύλακες και κάτοικοι του χωριού, φυλάσσουν Θερμοπύλες. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε!».

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή την Παρασκευή στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ (VIII MΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ») και συγκεκριμένα στα Διαπόντια Νησιά, Οθωνούς και Ερεικούσσα. Εκεί ο κ.Στεφανής
επισκέφτηκε το αγροτικό ιατρείο των Οθωνών όπου συνάντησε τον οπλίτη ιατρό που υπηρετεί στο Μαθράκι, συνομίλησε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και επιθεώρησε το στρατιωτικό τμήμα που βρίσκεται στην περιοχή.