Στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, αναφέρθηκε εκ νέου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, φορώντας μάλιστα στρατιωτική στολή, ξεκαθαρίζοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα σχετικά με το πού το πάει η Τουρκία και τι επιδιώκει από την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών: Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε ευθέως -αν και με προσεκτική διατύπωση- το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών με την έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών.

Όπως ο Τσίπρας, παρά τις υποσχέσεις του, δεν μπόρεσε να κανονίσει την υπόθεση των 8 τούρκων στρατιωτικών «τρομοκρατών», ούτε εγώ μπορώ να κάνω κάτι για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, λέει. «Λυπάμαι είμαστε και μεις κράτος δικαίου» απαντά στους Ευρωπαίους, τους οποίους κατηγορεί ότι ενώ για τους έλληνες στρατιωτικούς ξεσήκωσαν το κόσμο, για τους τούρκους, «που ήταν μάλιστα τρομοκράτες», δεν έκαναν την παραμικρή σύσταση στην Ελλάδα.

Ο Τσίπρας μου είχε υποσχεθεί ότι θα το κανονίσει

Στις νέες προκλητικές του δηλώσεις από την επαρχία Χατάι της Αντιόχειας -όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ- ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε «ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε, ο κ. Τσίπρας, που του είχα μιλήσει, μου είχε πει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την υπόθεση. Πέρασαν μέρες, πέρασαν μήνες και ακόμη να το κανονίσει και να παραδοθούν οι 8 Γκιουλενιστές» τόνισε και πρόσθεσε:

«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς. Λυπάμαι πολύ, είμαστε κι εμείς κράτος δικαίου. Αυτή η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ό,τι αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες (σσ: εννοώντας τους 8 Τούρκους αξιωματικούς), δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».