Η ποινική δίωξη που άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά κατά του κ. Μαρινάκη και τριών άλλων προσώπων για δήθεν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αποτελεί ηθικοκοινωνική δολοφονία απολύτως αθώων ανθρώπων.
Η δίωξη όχι μόνο δεν δικαιολογείται από τα υπάρχοντα στοιχεία, ακόμη και αν κάποιος επιχειρήσει κακόπιστη αξιολόγησή τους, αλλά αποτελεί κυριολεκτικώς επιλογή υποταγμένη στη διακηρυγμένη εδώ και καιρό πολιτική σκοπιμότητα.
Η επιδίωξη είναι διττή. Αφενός μεν να προκληθεί πλήγμα στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, με την επίκληση σχέσεων με τον «διωκόμενο» επιχειρηματία. Αφετέρου δε να φιμωθούν ή έστω να απαξιωθούν μέσα ενημέρωσης, εκδότης των οποίων είναι ο κ. Μαρινάκης.
Οι αποδείξεις για τα παραπάνω είναι τόσο σαφείς και αναμφισβήτητες ώστε να εκθέτουν όλους όσοι συνέπραξαν σε αυτή τη μεθόδευση.

Απόδειξη πρώτη:
Η Εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη διενεργούσε αυτοπροσώπως προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβώσει αν έλαβαν χώρα οι αξιόποινες πράξεις που η ίδια με δικές της παραγγελίες προσδιόρισε. Οι παραγγελίες της είναι πέντε και η πρώτη εξ αυτών έγινε στις 10.3.2017 και η τελευταία στις 13.9.2017. Σε όλες τις παραγγελίες της βεβαιώνει ότι ερευνά αν έγιναν οι πράξεις της λαθρεμπορίας, της φοροδιαφυγής, της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης των εσόδων της λαθρεμπορίας.
Οτι την τέλεση αυτών των πράξεων και μόνο διερευνούσε βεβαιώνει κατηγορηματικά η ίδια προσωπικώς στις από 31.7.2017 έγγραφες εξηγήσεις της προς τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά. Εξηγήσεις που έδωσε γιατί την είχε καταμηνύσει ο κρατούμενος Γιαννουσάκης.
Οταν κάλεσε τον κ. Μαρινάκη, αλλά και τους υπολοίπους, για εξηγήσεις, όχι μόνο δεν τους γνωστοποίησε για ποιες πράξεις τούς καλεί, αλλά κυριολεκτικώς τους παρεπλάνησε Δηλαδή, ενώ τους άφηνε να εννοούν ότι θέλει εξηγήσεις για όσα περιείχαν οι παραγγελίες της, στο τέλος άσκησε δίωξη για πράξεις τις οποίες δεν ερευνούσε! Η υποχρέωσή της δε να ενημερώσει τους καλουμένους σε εξηγήσεις προκύπτει ευθύτατα από τον νόμο.
Παρά δε τις επίμονες αιτήσεις και την επίκληση των διατάξεων του νόμου που την υποχρεώνουν να τους ενημερώσει, τις απέρριψε αναιτιολόγητα περιφρονώντας κυριολεκτικά το δικαίωμα υπεράσπισής τους.

Απόδειξη δεύτερη:
Δεν είχε κανένα από τον νόμο δικαίωμα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τις πράξεις των ναρκωτικών για τις οποίες και άσκησε ποινική δίωξη. Και δεν είχε το δικαίωμα γιατί για αυτές τις πράξεις γνώριζε άριστα η ίδια ότι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και διενεργούσε κύρια ανάκριση τακτική ανακρίτρια του Πειραιά. Το ότι η ίδια το γνώριζε το ομολογεί στις ίδιες εξηγήσεις της προς τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά. Γνώριζε επίσης γιατί και της τέθηκε υπόψη ότι με εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από 4.9.2007 προς τις εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών του κράτους, εγνωστοποιείτο ότι είναι δικονομικώς ανεπίτρεπτη η σύγχρονη και παράλληλη διενέργεια τακτικής ανακρίσεως και προκαταρκτικής εξετάσεως. Γνώριζε επίσης άριστα ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς με το αμετάκλητο υπ’ αριθμ. 70/2018 βούλευμά του είχε κρίνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά αποκλειστικώς και μόνο για τις προαναφερόμενες περί λαθρεμπορίας κ.λπ.

Απόδειξη τρίτη:
Για τις πράξεις όμως της λαθρεμπορίας και τη συναφή με αυτήν νομιμοποίηση των απ’ αυτήν εσόδων, ήδη από τις 12.7.2017 η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά είχε κρίνει νομικά αβάσιμη την κατηγορία και είχε βάλει στο αρχείο τη δικογραφία, μεταξύ άλλων, και για τον κ. Μαρινάκη. Εμφανίζεται έτσι η δήθεν έρευνα για λαθρεμπορία ως υποκριτική. Είναι λοιπόν και παράδοξο και αφελές το υποστηριζόμενο από μερικούς ότι ο κ. Μαρινάκης απέφυγε να δώσει εξηγήσεις.

Απόδειξη τέταρτη:
Δεν υπάρχει το ελάχιστο στοιχείο που να δικαιολογεί, έστω και σε επίπεδο στοιχειωδών ενδείξεων, ότι έλαβαν χώρα οι πράξεις για τις οποίες ασκήθηκε η ποινική δίωξη από τον κ. Μαρινάκη και τους λοιπούς διωκομένους. Υπάρχει αντιθέτως η τεράστια απόδειξη ότι ο Πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησής του, πρωτουργούντος του υπουργού Εθνικής Αμυνας, είχαν προαναγγείλει την ποινική δίωξη από το βήμα της Βουλής. Ο δε υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε εξωθεσμικώς παρέμβει συνομιλώντας με τον κρατούμενο στις φυλακές επανειλημμένως, για να τον πείσει να καταθέσει σε βάρος του κ. Μαρινάκη. Ενέργεια την οποία είχε άλλωστε εργολαβικώς αναλάβει και πεισματικώς επιδιώξει ο προανακριτικός υπάλληλος Παναγιώτης Χριστοφορίδης, τον οποίον προστάτευσαν ως κόρη οφθαλμού και του οποίου η φωνή προς τον κατάδικο να κάνει εχθρό τον Μαρινάκη και να πει ψέματα για να τον ενοχοποιήσει, προκαλεί ρίγος. Από τα λεγόμενά του η εγκληματική μεθόδευση ομολογείται.
Η ίδια Εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη επισκέπτεται επίσης τον κρατούμενο νύχτα επί ώρες χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια και την ενέργειά της αυτή αυτοκολακεύεται να ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε ο δημοσιογράφος Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος μάλιστα παρακολουθεί όλη της την πορεία εκείνο το βράδυ επικοινωνώντας με τον υπουργό Καμμένο και ενημερώνει με τη σειρά του τον κρατούμενο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ