Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με υπερδιπλάσιες προσφορές από το ποσό που ζητούσε έκλεισε το ομολογιακό δάνειο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως ανακοίνωσαν οι τέσσερις κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης.

Με υπερδιπλάσιες προσφορές από το ποσό που ζητούσε έκλεισε το ομολογιακό δάνειο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως ανακοίνωσαν οι τέσσερις κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης.
Πιο συγκεκριμένα, οι εγγραφές ανήλθαν στα 249,2 εκατ. ευρώ και ενώ ο κατασκευαστικός όμιλος ζητούσε 120 εκατ. ευρώ. Ελκυστική είναι και η απόδοση του επταετούς ομολογιακού, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,95%, όταν η αγορά εκτιμούσε εύρος από 4,2% έως 4,4%. Πηγές αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη ζήτηση προήλθε από ιδιώτες επενδυτές, κάτι που σύμφωνα με την αγορά καταδεικνύει την εμπιστοσύνη προς την εταιρεία.
Τα κεφάλαια που θα αντλήσει ο όμιλος θα διατεθούν για την ενίσχυση του επενδυτικού προγράμματος καθώς και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Χρηματιστήριο από τους αναδόχους της έκδοσης αναφέρει: «Η Εθνική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την Εκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των ομολογιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 29 Μαρτίου του 2018, ανακοινώνουν ότι διατέθηκαν συνολικά 120.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη (οι ομολογίες), με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 120 εκατ. ευρώ». Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, «η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 249,2 εκατ. ευρώ.

Οι προτεραιότητες

Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 3,95%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 3,95% και η τιμή διάθεσης των ομολογιών σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της».
Στις προτεραιότητες του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση των μακροχρόνιων, επαναλαμβανόμενων εσόδων της μέσα από επενδύσεις (ιδιόκτητες και με Συμβάσεις Παραχώρησης και ΣΔΙΤ) σε βασικές υποδομές και έργα περιβάλλοντος.
Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά τη διάρκεια της κρίσης επένδυσε 2 δισ. ευρώ και απασχολεί 5.000 εργαζομένους σε 16 χώρες. Οι δραστηριότητες του τον έχουν φέρει σε ηγετική θέση στους τομείς των Υποδομών & Παραχωρήσεων, των Ιδιωτικών Εργων, της Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες και Θερμικές Πηγές, καθώς και με ισχυρή παρουσία στους τομείς των Εργων Περιβάλλοντος, των Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και της Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ακινήτων. Επιπλέον παρουσιάζει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, παρά την πολυετή κρίση που έπληξε καίρια τη χώρα και δυσανάλογα πολλούς από τους βασικούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της ΤΕΡΝΑ ανέρχεται στα 1,8 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν οι νέες συμβάσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ, ενώ μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή καθίσταται στον μεγαλύτερο επενδυτή σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Η τελευταία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1,2 GW.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk