• Αναζήτηση
 • ΟΤΕ: Αναβάθμιση από την Standard and Poor’s

  Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε ΒΒ από ΒΒ- προχώρησε η Standard and Poor's, θέτοντας θετικό outlook (προοπτική).

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε ΒΒ από ΒΒ- προχώρησε η Standard and Poor’s, θέτοντας θετικό outlook (προοπτική).

  Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη βελτίωση στη λειτουργική απόδοση και τα οικονομικά του ΟΤΕ, σε συνδυασμό με την εκτίμηση της S&P ότι οι δεσμοί μεταξύ ΟΤΕ και Deutsche Telekom ενισχύονται.

  Επίσης, η αποπληρωμή του ομολόγου που έληξε το Φεβρουάριο και οι ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις του οργανισμού βελτιώνουν την ικανότητα του ΟΤΕ να αντέξει σε σενάριο πιέσεων στην ελληνική οικονομία. Το θετικό outlook αντανακλά την πιθανότητα περαιτέρω αναβάθμισης κατά μια βαθμίδα στους επόμενους 12 μήνες, σε ενδεχόμενη αναβάθμιση της Ελλάδας ή βελτίωσης της εικόνας της S&P για το country risk.

  Να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ προχωρά  σε συνολικές επενδύσεις έως 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα έως το 2022, κυρίως για υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk