Μέτρα για τόνωση των επενδύσεων εγκρίνει ο Ερντογάν

Ένα νέο πρόγραμμα ύψους 128 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών ενέκρινε η κυβέρνηση Ερντογάν με στόχο την τόνωση σε στρατηγικές επενδύσεις στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπινίλι Γιλντρίμ.

Ένα νέο πρόγραμμα ύψους 128 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών ενέκρινε η κυβέρνηση Ερντογάν με στόχο την τόνωση σε στρατηγικές επενδύσεις στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπινίλι Γιλντρίμ.

«Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα ένα σχέδιο παροχής κινήτρων ύψους 128 δισεκατομμυρίων λιρών για στρατηγικές επενδύσεις», ανέφερε ο Γιλντιρίμ στην Άγκυρα σε συνάντηση που είχε στις 28 Μαρτίου προκειμένου να ανακοινώσει τα αποτελέσματα ενός συντονιστικού συμβουλίου για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος της Τουρκίας.

Με αυτά τα μέτρα -σχολιάζει η εφημερίδα Hurriyet- η κυβέρνηση ελπίζει να αντιμετωπίσει μεσοπρόθεσμα το διευρυνόμενο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας.

Μείωση της γραφειοκρατίας

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό», ανέφερε ο Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο θα στείλει ολοκληρωμένο πακέτο στο κοινοβούλιο με στόχο να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, να αυξήσει τις επενδύσεις, να αυξήσει τις εξαγωγές, να ενισχύσει την απασχόληση και να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

«Έχουμε εργαστεί σε μια νέα δέσμη μέτρων που αποτελείται από 67 άρθρα τα οποία θα σταλούν στο κοινοβούλιο πολύ σύντομα για να προσελκύσουν νέες επενδύσεις στη χώρα μας», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στη «μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για τους επιχειρηματίες».

«Στο παρελθόν, χρειαζόταν σχεδόν ένας μήνας για να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση. Τώρα έχουμε συντομεύσει τον χρόνο σε σχεδόν μια ώρα. Μπορούμε να το κάνουμε ακόμη πιο σύντομο», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Τα τέλη που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες για την έναρξη νέων επιχειρήσεων έχουν επίσης μειωθεί σε σχεδόν κατά ένα τέταρτο, ενώ τα τέλη εκτελωνισμού για τους επιχειρηματίες θα μειωθούν επίσης, πρόσθεσε.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να λαμβάνει κάποιος άδεια κατασκευής θα μειωθούν από τις 18 που είναι σήμερα στις 6, ενώ σχεδόν όλες οι διαδικασίες θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους «όλες οι υπηρεσίες του κράτους θα παρέχονται στους πολίτες πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πύλης e-Devlet»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk